Proizvodnja mleka i mesa
Kontrola kvaliteta počinje još od analize zemljišta, preko kontrolisane proizvodnje žitarica od kojih se proizvodi stočna hrana, i kontrole ispravnosti mesa pre faze obrade kao i mleka. Sama kontrola traje sve do isporuke finalnog proizvoda čime je zatvoren krug zdrave, kontrolisane proizvodnje u sistemu Almex.
Silaža kukuruza i senaža lucerke su ustaljene tehnologije na našim imanjima što je dobar preduslov za kvalitetan proizvod, budući da ove tehnologije doprinose smanjenju mikotoksina u mleku i boljem randmanu polutke.
Pored ishrane, kvalitetu mleka i mesa doprinose i dobra genetika, savremena tehnologija ali i tradicionalan način uzgoja. Motivacija za konstantnim razvojem i unapređenjivanjem proizvodnje, uz modernu mehanizaciju, omogućava da naši proizvodi visokog kvaliteta budu dostupni širokom krugu potrošača. Krave sa naših farmi dnevno proizvedu oko 45.000 litara mleka visokog kvaliteta što pokazuju analize: 3,6% mlečne masti, 3,3% proteina i 8,8% suvih materija, somatskih celija 160 000, CFU 20 000.
Almex na svojim farmama godišnje proizvede između 45.000 i 50.000 tovnih svinja I klase. Randman svinjske polutke je 78% dok je goveđe 54% što znači da je mesnatost odlična. Mesnatost se meri nedeljno i trenutno smo kotirani između 1. i 2. kategorije što znači da je meso između superiorne i odlične kategorije.
Komercijalizacija je u razvoju. Sarađujemo sa mesarama širom Srbije i radimo sindikalne prodaje. Almex ima 6 restorana za radnike i jednu menzu a tu je i restoran “Na Plac” u Crepaji gde svako može da proba meso i povrće sa naših farmi.