face  in  twit  youtube  google

logo dobrog domacina

Ergela TAMIŠ

ergela1Ergela „Tamiš“ smeštena je na gazdinstvu AD „Stari Tamiš“ koje od 2009. godine pripada sistemu ALMEX. Dolaskom novog vlasnika, tada je obnovljena tradicija konjarstva na ovom poljoprivrednom dobru. Ergela je, inače, osnovana 40-tih godina prošlog veka ali je ugašena krajem 70-tih da bi je ALMEX oživeo. Trenutno ima 30 grla lipicanera poreklom iz Đakova, Lipika i Karađorđeva. Svako grlo je pravi pripadnik svoje rase, sa poznatim poreklom i do sada su osvojili na desetine nagrada na različitim izložbama i takmičenjima.

DSCN5363

Konje uzgajamo uz mnogo pažnje i ljubavi, na raspolaganju im je veliki otvoreni prostor tako da mogu da uživaju u punoj slobodi. Nova, komforna štala štiti konje od loših vremenskih uslova, a organizovana zdravstvena zaštita obezbeđuje da uvek budu u najboljoj formi.

ergela2Naša ergela je otvorena i za posetioce. Svakodnevno organizujemo vožnje fijakerom za decu i odrasle, učitelji dovode djake da vide konje a za hrabrije mlade posetioce organizujemo i malu školu jahanja. Ergela na Starom Tamišu domaćin je Medjunarodne fijakerijade.

DSC03936 DSC03949

 

Stari Tamiš
Kestenova 4
Telefon: 013 2638 210

www.ergelatamis.rs/